Kurací paprikáš z kotlíka
Zunovalo sa vám variť v kotlíku neustále guláš? Skúste zmenu a pripravte si chutný kurací paprikáš uvarený podľa nášho receptu. Čo budete potrebovať?
- olej alebo bravčovú masť
- kuracie štvrte
- slaninka, klobáska (kto chce pre chuť, nie je to podmienka)
- cibuľa
- cesnak
- paprika, paradajka
- paradajkový pretlak
Na dochutenie:
mletá rasca, soľ, čierne korenie, gulášové korenie, majoránka, čili paprička (pre tých, ktorý maju radi pikantné) a mletá červená paprika
Prílohy:
- hodia sa kolienka, domáce halušky alebo chlebík, baranie rohy, čalamáda, kyslé uhorky
POSTUP:
Začneme typickým cibuľovým základom, kde cibuľku opražíme na oleji, prípadne bravčovej masti s mletou rascou. Keď je cibuľka zlatohnedá, pridáme slaninku s klobáskou a chvíľu spolu prepražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku (dávame pozor, aby nezhorkla), potom paradajky a papriku pokrájanú na menšie kúsky, prelisovaný cesnak, majoránku a samozrejme kuracie štvrte. Niekto ľúbi v kuracom paprikáši aj paprčky, je to na vás, pri varení sa fantázii medze nekladú. Podlejeme tak, aby bolo mäso ponorené, nedávame však priveľa vody a prilejeme paradajkový pretlak, ktorý šťavu zahustí. Sušenú čili papričku odporúčame pridať do pokrmu až ku koncu, pretože čím dlhšie sa varí, tým bude paprikáš pikantnejší. Mäsko varíme do zmäknutia. K hovové paprikášu sa hodia halušky, kolienka alebo klasika, čerstvý chlebík. Ak máte radi kyslé, určite siahnite po čalamáde, baraních rohoch či kyslých uhorkách.
Prajeme vám dobrú chuť.
Diskusia