Milí zákazníci, z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu môže doručenie expresnej zásielky zo strany Slovenskej pošty meškať. Slovenská pošta počas núdzového stavu negarantuje doručenie na nasledujúci pracovný deň po podaní zásielky.

Zunovalo sa vám variť v kotlíku neustále guláš? Skúste zmenu a pripravte si chutný kurací paprikáš uvarený podľa nášho receptu. Čo budete potrebovať?

- olej alebo bravčovú masť
- kuracie štvrte
- slaninka, klobáska (kto chce pre chuť, nie je to podmienka)
- cibuľa
- cesnak
- paprika, paradajka
- paradajkový pretlak

Na dochutenie:
mletá rasca, soľ, čierne korenie, gulášové korenie, majoránka, čili paprička (pre tých, ktorý maju radi pikantné) a mletá červená paprika

Prílohy: 

- hodia sa kolienka, domáce halušky alebo chlebík, baranie rohy, čalamáda, kyslé uhorky
POSTUP:
Začneme typickým cibuľovým základom, kde cibuľku opražíme na oleji, prípadne bravčovej masti s mletou rascou. Keď je cibuľka zlatohnedá, pridáme slaninku s klobáskou a chvíľu spolu prepražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku (dávame pozor, aby nezhorkla), potom paradajky a papriku pokrájanú na menšie kúsky, prelisovaný cesnak, majoránku a samozrejme kuracie štvrte. Niekto ľúbi v kuracom paprikáši aj paprčky, je to na vás, pri varení sa fantázii medze nekladú. Podlejeme tak, aby bolo mäso ponorené, nedávame však priveľa vody a prilejeme paradajkový pretlak, ktorý šťavu zahustí. Sušenú čili papričku odporúčame pridať do pokrmu až ku koncu, pretože čím dlhšie sa varí, tým bude paprikáš pikantnejší. Mäsko varíme do zmäknutia. K hovové paprikášu sa hodia halušky, kolienka alebo klasika, čerstvý chlebík. Ak máte radi kyslé, určite siahnite po čalamáde, baraních rohoch či kyslých uhorkách. 
Prajeme vám dobrú chuť.