Čo budeme potrebovať? 

- 6,5 - 7kg bravčové pliecko

- 2,5 kg cibuľa 

- 1 hlavička cesnak

- 3,5 kg zemiaky

- lečo (alebo 1,5kg paradajky a 1,5kg paprika)

- paradajkový pretlak

- čili paprička (pre tých, ktorí majú radi štipľavé)

- olej alebo bravčovú masť

Koreniny: soľ, kmín, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, majoránka

Ako budeme postupovať? 

Cibuľu si nakrájame a opražíme na oleji, pridáme mäaso nakrájané na kocky a necháme podusiť, kým nepustí šťavu. Pridáme soľ, drvený kmín, mletú červenú papriku, korenie, čili, lečo alebo čerstvé olúpané paradajky s paprikou (papriku lúpať netreba), pretlak, cesnak, majorán. Guláš podlejeme vodou a necháme variť. Často kontrolujeme a miešame. Keď je mäso asi spolovice uvarené, pridáme na štvrťky nakrájané zemiaky a podľa potreby podlievame. Ku koncu ochutnávame a ak je treba, dochutíme. 

Hotový guláš s láskou naberieme a s úsmevom servírujeme hladošom:)

Prajeme všetkým dobrú chuť.