Kotlíkový guláš z bravčového pliecka
Kotlíkový guláš
Čo budeme potrebovať?
- 6,5 - 7kg bravčové pliecko
- 2,5 kg cibuľa
- 1 hlavička cesnak
- 3,5 kg zemiaky
- lečo (alebo 1,5kg paradajky a 1,5kg paprika)
- paradajkový pretlak
- čili paprička (pre tých, ktorí majú radi štipľavé)
- olej alebo bravčovú masť
Koreniny: soľ, kmín, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, majoránka
Ako budeme postupovať?
Cibuľu si nakrájame a opražíme na oleji, pridáme mäaso nakrájané na kocky a necháme podusiť, kým nepustí šťavu. Pridáme soľ, drvený kmín, mletú červenú papriku, korenie, čili, lečo alebo čerstvé olúpané paradajky s paprikou (papriku lúpať netreba), pretlak, cesnak, majorán. Guláš podlejeme vodou a necháme variť. Často kontrolujeme a miešame. Keď je mäso asi spolovice uvarené, pridáme na štvrťky nakrájané zemiaky a podľa potreby podlievame. Ku koncu ochutnávame a ak je treba, dochutíme.
Hotový guláš s láskou naberieme a s úsmevom servírujeme hladošom:)
Prajeme všetkým dobrú chuť.
Diskusia