Kotlíkový guláš z baranieho mäsa.

Milí priatelia, ak ste dostali chuť na dobrý kotlíkový guláš z baranieho mäsa, máme tu jeden recept, na ktorý Vám hravo postačí kotlíková súprava s 13 L smaltovaným kotlíkom.
Čo všetko budeme potrebovať na prípravu
- 0,5 kg baranieho pliecka
- údenú slaninku podľa chuti
- 0,5 kg zemiakov
- 3-4 ks sušené dubáky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- feferónky (ako kto má rád)
- soľ a čierne mleté korenie
Ako budeme postupovať pri príprave kotlíkového gulášu.
Na jemno si nakrájame cibuľku, ktorú si jemne orestujeme v kotlíku. Medzitým si pokrájame mäso a slaninu na kocky. Keď bude mať cibuľka zlatú farbu, prihodíme do kotlíka baranie mäso so slaninkou, osolíme a okoreníme a necháme mäso dusiť, kým nepustí šťavu a trochu nezmäkne. Potom podlejeme vodou cca 1,5 L. Keď už je mäso skoro hotové, pridáme nakrájané zemiaky a varíme, kým nebudú mäkké. Nakoniec pridáme nestrúhaný cesnak spolu s feferónkou a hubami a necháme ešte chvíľku povariť. Hotový pokrm ešte pred servírovaním ochutnáme a prípadne dosolíme. Kotlík z kotliny vyberieme a necháme ho vychladnúť. Guláš servírujeme spolu s chlebíkom či kyslou uhorkou.
Želáme dobrú chuť
Diskusia