Milí zákazníci, z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu môže doručenie expresnej zásielky zo strany Slovenskej pošty meškať. Slovenská pošta počas núdzového stavu negarantuje doručenie na nasledujúci pracovný deň po podaní zásielky.

Milí priatelia, ak ste dostali chuť na dobrý kotlíkový guláš z baranieho mäsa, máme tu jeden recept, na ktorý Vám hravo postačí kotlíková súprava s 13 L smaltovaným kotlíkom.

Čo všetko budeme potrebovať na prípravu

- 0,5 kg baranieho pliecka

- údenú slaninku podľa chuti

- 0,5 kg zemiakov

- 3-4 ks sušené dubáky

- 2 strúčiky cesnaku

- 1 cibuľa

- feferónky (ako kto má rád)

- soľ a čierne mleté korenie

Ako budeme postupovať pri príprave kotlíkového gulášu. 

Na jemno si nakrájame cibuľku, ktorú si jemne orestujeme v kotlíku. Medzitým si pokrájame mäso a slaninu na kocky. Keď bude mať cibuľka zlatú farbu, prihodíme do kotlíka baranie mäso so slaninkou, osolíme a okoreníme a necháme mäso dusiť, kým nepustí šťavu a trochu nezmäkne. Potom podlejeme vodou cca 1,5 L. Keď už je mäso skoro hotové, pridáme nakrájané zemiaky a varíme, kým nebudú mäkké. Nakoniec pridáme nestrúhaný cesnak spolu s feferónkou a hubami a necháme ešte chvíľku povariť. Hotový pokrm ešte pred servírovaním ochutnáme a prípadne dosolíme.  Kotlík z kotliny vyberieme a necháme ho vychladnúť. Guláš servírujeme spolu s chlebíkom či kyslou uhorkou.

Želáme dobrú chuť