Milí zákazníci, z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu môže doručenie expresnej zásielky zo strany Slovenskej pošty meškať. Slovenská pošta počas núdzového stavu negarantuje doručenie na nasledujúci pracovný deň po podaní zásielky.

Kúpili ste si kotlík na guláš?

Radi Vám poradíme ako sa oňho starať. V našom článku sa dozviete skvelé tipy, čo urobiť pred jeho prvým použitím, niečo málo o uskladnení kotliny a tiež trik o vareškách.

Pre každého z nás samozrejmosťou, že všetok novo zakúpený riad, či už hrniec, panvicu, alebo práve kotlík na guláš pred prvým použitím umývame. Odporúčame bežne dostupný saponát a hubku, nie drátenku, pretože by ste mohli poškriabať povrch.

Náš tip: po umytí kotlíku, pred varením pochúťky je vhodné nechať v ňom prevrieť vodu aspoň 5 minút. Zaručíte si tým kvalitnú chuť pripravovaného pokrmu. Po dovarení Vám odporúčame kotlík štandardne poumývať a odložiť aj s kotlinou na suché a chladné miesto. 

Neoddeliteľnou súčasťou, ktorá patrí ku každému hrncu či kotlíku je naša drevená pomocníčka, všetkým dobre známa varecha. V prípade, že je často používaná, má tendenciu zafarbiť sa alebo dokonca nasiakne arómou z pripravovaného jedla.

Náš tip: Počas varenia nenechávajte varešku v kotlíku či hrnci. Zabránime tým jej zafarbeniu a tiež predídeme tomu, aby vareška do seba nasala chuť z jedla. Tú si potom môžme nechtiac preniesť do ďalšieho pokrmu, hlavne ak sa jedná o staršiu varechu. Problém sa dá jednoducho vyriešiť kúpou novej varechy, no keď o tú vašu obľúbenú nechcete prísť, máme pre Vás jednoduchú radu: raz za čas je vhodné varechy nechať prevariť vo vriacej vode, aspoň čiastočne sa tým zbavíme nežiadúcej vône.

Prajeme Vam dobrú chuť!

www.topkotliky.sk