Halászlé - rybacia polievka z kotlíka

Halászlé je výborná rybacia polievka vychýrená najmä v maďarskej kuchyni.

Ak existuje niekto, kto ešte neochutnal tento pokrm, po našom recepte naňho bude mať zaručene chuť. Pripravte si túto skvelú polievku v kotlíku priamo na rybačke, určite neoľutujete.
Suroviny: očistené ryby (hovorí sa, že čím viac druhov rýb, tým lepšie - kapor, zubáč, sumec, karas či ostriež), odrezky z rýb, rybie hlavy, cibuľa, paprika, paradajka, čierne korenie, čili, cesnak, soľ, mletá červená paprika, bobkový list, nové korenie

Začneme tradične cibuľovým základom. Po orestovaní cibule k nej pridáme papriku, paradajku, po chvíli cesnak s čili, dochutíme soľou, čiernym korením, zaprášime mletou červenou paprikou a celé spolu pár minút restujeme (pozor, aby cesnak nezhorkol). Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, ryby, odrezky, hlavy a varíme až do úplného zmäknutia, kým sa ryby nebudú rozpadať. Následne vyberieme bobkový list, korenie a rybacie hlavy) a po častiach všetko prepasírujeme cez sitko. Vývar tiež zlejeme, môžu v ňom byť kostičky z rýb. Prepasírovanú zmes spojíme v kotlíku s precedeným vývarom, opäť dáme nad oheň a pridáme pekné malé kúsky rybky, ktorým bude stačiť len chvíľka a budú hotové.

Servírovanie:
Navrch hustej polievky položte kúsok ryby a pridajte lyžicu kyslej smotany. Kto má chuť, hodí sa aj krajec čerstvého chleba. Všetkým prajeme dobrú chuť. 

Servírovať môžete v malých kotlíkoch na guláš, ktoré nájdete v našej ponuke.

Diskusia