Prichádza čas zabíjačiek a my Vám prezradíme pár užitočných rád ako si ju uľahčiť.

S jeseňou neprichádza len chladnejšie počasie, ale aj čas zabíjačiek. Túto udalosť už mnohí poznajú len z rozprávania starých rodičov. Pre tých, ktorí sa držia tradícií je lepšie ju zažiť ako o nej iba počúvať.

Začína sa vždy zavčas ráno a trvá do neskorého večera.

Celodennú prácu a únavu zúčastneným vynahradia nielen dobroty z prasiatka, ale aj atmosféra, ktorú zabíjačka ponúka. Stretnutie kamarátov a rodiny, upevnenie vzťahov, spievanie piesní či štrngot pohárikov s kvalitnou domácou a k tomu všetkému úžasná neopísateľná vôňa pripravovaných zabíjačkových pokrmov. 

Takto si ju predstavuje azda každý z nás.

Zabíjačka nám dáva možnosť vyrobiť si tradičné pochúťky podľa domácich overených receptov. Najznámejšie sú štipľavé či údené klobásky, chutné jaternice, tlačenka, slaninka či oškvarky na výbornú pomazánku.

Do popredia sa dostáva aj zabíjačková kapustnica, bez ktorej by zabíjačka nebola úplná. Keďže treba navariť pre všetkých pomocníkov, ponúkame vám zabíjačkové súpravy, ktoré vám varenie uľahčia a väčšie množstvo jedla zasýti veľa hladných krkov. K týmto súpravám ponúkame aj koše do kotlov v dvoch veľkostiach, ktoré slúžia ako cedníky. Kôš stačí vložiť do kotla a po dovarení jednoducho vybrať aj s obsahom vovnútri. 

Nájdete u nás zabíjačkové súpravy v kombinácii so smaltovaným kotlom a kovovou kotlinou vo veľkostiach 50 litrový, 60 litrový, 70 a 80 litrový. Prácu si vieme uľahčiť aj plynovými horákmi, vďaka ktorým vieme udržať stálu teplotu pod kotlom bez neustáleho odbiehania a prikladania dreva do kotliny. Každý z nás berie zabíjačku za typickú dedinskú udalosť, kde starší odovzdávajú svoje skúsenosti mladším a tým aj udržiavajú naše zvyky a tradície.

 
 

Diskusia