Kto nemá rád kapustnicu? U nás sa konzumuje aj 4 dni po navarení a nikdy jej nemáme dosť, lebo je jednoducho úžasná:) 

Skúste ju ale vylepšiť tým, že si ju navaríte v našom smaltovanom kotlíku.
Verzií varenia kapustnice je neúrekom a my vám predstavíme tú našu.

Na prípravu kapustnice budete potrebovať:
- údené koleno alebo kosti
- klobásy
- kus slaninky
- kyslá kapusta a šťava
- väčšie cibule
- olej, prípadne bravčová masť
- zmes sušených hríbov
- cesnak
- bobkový list
- čierne korenie celé
- rasca
- mletá červená paprika
- soľ
Na ozdobenie a dochutenie:
- veľká lyžica kyslej smotany
- sušená čili paprička
Kapustnicu podávame s čerstvým chlebíkom alebo pečivom

POSTUP:
Na oleji či bravčovej masti speníme cibuľku s cesnakom a rascou. Keď je cibuľa opražená, pridáme mletú červenú papriku, trochu soli a údené koleno spolu s kosťami a slaninkou. Na začiatku nepridávame veľa soli, lebo údené aj slanina sú dosť slané. Zalejeme vodou a varíme, kým nie je mäsko mäkké. Vyberieme ho z kotlíka a pridáme nakrájanú kapustu, bobkový list, klobásky, celé čierne korenie, sušené hríby, podľa potreby dolejeme vodu a kto má rád kapustu naozaj kyslú, pridá aj trochu kyslej  šťavy. V tomto momente je všetko potrebné v kotlíku a vy si môžete vychutnávať tú krásnu vôňu kapustnice až kým nebude uvarená. Samozrejme treba sledovať klobásky. Hotovú kapustnicu podávame s lyžicou kyslej smotany a chlebíkom. Pre nadšencov pálivých jedál odporúčame pridať pri servírovaní do taniera malú sušenú čili papričku. Dobrú chuť všetkým.