Milí zákazníci, z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu môže doručenie expresnej zásielky zo strany Slovenskej pošty meškať. Slovenská pošta počas núdzového stavu negarantuje doručenie na nasledujúci pracovný deň po podaní zásielky.

Kto nemá rád kapustnicu? U nás sa konzumuje aj 4 dni po navarení a nikdy jej nemáme dosť, lebo je jednoducho úžasná:) 

Skúste ju ale vylepšiť tým, že si ju navaríte v našom smaltovanom kotlíku.
Verzií varenia kapustnice je neúrekom a my vám predstavíme tú našu.

Na prípravu kapustnice budete potrebovať:
- údené koleno alebo kosti
- klobásy
- kus slaninky
- kyslá kapusta a šťava
- väčšie cibule
- olej, prípadne bravčová masť
- zmes sušených hríbov
- cesnak
- bobkový list
- čierne korenie celé
- rasca
- mletá červená paprika
- soľ
Na ozdobenie a dochutenie:
- veľká lyžica kyslej smotany
- sušená čili paprička
Kapustnicu podávame s čerstvým chlebíkom alebo pečivom

POSTUP:
Na oleji či bravčovej masti speníme cibuľku s cesnakom a rascou. Keď je cibuľa opražená, pridáme mletú červenú papriku, trochu soli a údené koleno spolu s kosťami a slaninkou. Na začiatku nepridávame veľa soli, lebo údené aj slanina sú dosť slané. Zalejeme vodou a varíme, kým nie je mäsko mäkké. Vyberieme ho z kotlíka a pridáme nakrájanú kapustu, bobkový list, klobásky, celé čierne korenie, sušené hríby, podľa potreby dolejeme vodu a kto má rád kapustu naozaj kyslú, pridá aj trochu kyslej  šťavy. V tomto momente je všetko potrebné v kotlíku a vy si môžete vychutnávať tú krásnu vôňu kapustnice až kým nebude uvarená. Samozrejme treba sledovať klobásky. Hotovú kapustnicu podávame s lyžicou kyslej smotany a chlebíkom. Pre nadšencov pálivých jedál odporúčame pridať pri servírovaní do taniera malú sušenú čili papričku. Dobrú chuť všetkým. 

Ak ešte nemáte kotlík, v ktorom by ste si navarili našu skvelú kapusnicu, môžete si vybrat z našej širokej ponuky kotlíkový súprav.