Pomaly nastáva čas, kedy sa opäť príroda preberá k životu a na našich záhradách a chatách začína byť rušno. Z kôlne vytiahneme motyky a rýle a aktívny relax sa môže začať.

Aby sme mali dostatok síl, je nutné sa posilniť a doplniť energiu chutným jedlom. Tak krásne svieti slnko, treba to využiť. Aj keď stupne na vonkajšom teplomeri neukazujú práve vysoké hodnoty, napadne nás ako prvé, oprášiť smaltovaný 20 litrový kotlíkový set.

Neprejde ani pol hodina a drevom naložená je už kotlina. Z komína sa dym valí, v kvalitnom kotlíku sa guláš nepripáli. Nebol to vôbec zlý nápad. Pri varení si užívate prvé lúče slnka ale aj teplo, ktoré sála z kotliny. Keď sa varenie chýli ku koncu a guláš máte skoro hotový, jeho neodolateľná vôňa priláka aj susedov.

Zo servírovania si starosti nerobte, stačí vám miska, čerstvý chlieb, veľká lyžica a práve dovarený guláš. Varenie v kotlíku je známe čoraz viac a nadšencov stále pribúda. 

 

Diskusia