Milí zákazníci, z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu môže doručenie expresnej zásielky zo strany Slovenskej pošty meškať. Slovenská pošta počas núdzového stavu negarantuje doručenie na nasledujúci pracovný deň po podaní zásielky.

Máte chuť na zmenu? Guláš z kotlíka je výborný, no varí sa dlhšie. Chce to zmenu, dobrú grilovanú maškrtu.  Ak patríte k tým, ktorí pri kúpe kotlíkového setu mysleli o krok dopredu a zakúpili si aj paella panvicu, máte vyhraté. Na tomto nástroji si totiž viete pripraviť grilované prsia do pol hodinky od zloženia kotliny a my vám ukážeme ako. 

Ak použijeme ako ohnisko kotlinu, základom je mať panvicu, ktorá dobre do kotliny sadne a má správny priemer. Panvica nemôže mať menší priemer ako kotlina, pretože dym by stúpal pomedzi kotlinu a paellu a to nieje správne riešenie. Prvým krokom je dobre naložiť kotlinu drevom, nechať ho rozhorieť a počkať, kým z dreva nebudú žeravé uhlíky.

pripravenie kotliny pred použitímžeravé uhlíky v kotline

V paella panvici by sme mali pred prvým použitím nechať prevariť čistú vodu, potom ju prepláchnuť, uložiť na kotlinu a môžete začať. 

dezinfekcia paella panvice Pripravená paella panvica

Budete potrebovať olej, ktorý necháte rozhorúčiť a už stačí do panvice len poukladať mäsko, ryby či zeleninku. Výber necháme na vás :) Pri grilovaní samozrejme pokrm kontrolujeme a nezabúdame prikladať do kotliny drevo, aby sme v nej udržali správnu teplotu.

Paella panvicakotlina s paella panvicou

Dúfam, že sme vás trošku inšpirovali a aj vy siahnete po kotlíkovej súprave s paella panvicou, na ktorej si viete ugrilovať prakticky čokoľvek. Údržba paella panvice nie je náročná, avšak je veľmi dôležitá. Viac o strarostlivosti o paella panvice sa dočítate v našom blogu, starostlivosť o paella panvice.