Máte chuť na zmenu? Guláš z kotlíka je výborný, no varí sa dlhšie. Chce to zmenu, dobrú grilovanú maškrtu.  Ak patríte k tým, ktorí pri kúpe kotlíkového setu mysleli o krok dopredu a zakúpili si aj paella panvicu, máte vyhraté. Na tomto nástroji si totiž viete pripraviť grilované prsia do pol hodinky od zloženia kotliny a my vám ukážeme ako. 

Ak použijeme ako ohnisko kotlinu, základom je mať panvicu, ktorá dobre do kotliny sadne a má správny priemer. Panvica nemôže mať menší priemer ako kotlina, pretože dym by stúpal pomedzi kotlinu a paellu a to nieje správne riešenie. Prvým krokom je dobre naložiť kotlinu drevom, nechať ho rozhorieť a počkať, kým z dreva nebudú žeravé uhlíky.

pripravenie kotliny pred použitímžeravé uhlíky v kotline

V paella panvici by sme mali pred prvým použitím nechať prevariť čistú vodu, potom ju prepláchnuť, uložiť na kotlinu a môžete začať. 

dezinfekcia paella panvice Pripravená paella panvica

Budete potrebovať olej, ktorý necháte rozhorúčiť a už stačí do panvice len poukladať mäsko, ryby či zeleninku. Výber necháme na vás :) Pri grilovaní samozrejme pokrm kontrolujeme a nezabúdame prikladať do kotliny drevo, aby sme v nej udržali správnu teplotu.

Paella panvicakotlina s paella panvicou

Dúfam, že sme vás trošku inšpirovali a aj vy siahnete po kotlíkovej súprave s paella panvicou, na ktorej si viete ugrilovať prakticky čokoľvek. Údržba paella panvice nie je náročná, avšak je veľmi dôležitá. Viac o strarostlivosti o paella panvice sa dočítate v našom blogu, starostlivosť o paella panvice.