Kotlík na gulaš alebo wok panvica?

Kotlík má svoju dlhú históriu, ktorá pochádza od našich maďarských susedov. Za tie roky sa na kotlíkoch veľa nezmenilo, tvar ostáva, ale časom sa rozšírili metódy výroby a hlavne materiál. Dnes tu máme kotlíky smaltované, medené, železné či nerezové kotlíky. No medzi top kotlíky sa radia hlavne smaltované a to pre ich skvelé vlastnosti a hlavne prijateľnú cenu. Veľmi podobná alternatíva kotlíka je smaltovaná wok panvica. Paella wok panvica má namiesto madla na zavesenie dve madielka po stranách a narozdiel od kotlíka má wok rovné dno. Tak isto ako na kotlík aj na wok panvicu si viete prikúpiť pokrievku. 

Kotlina v kombinácii s wok panvicou

Podobne ako kotlíky kombinujeme s kotlinou, vieme s ňou skombinovať aj wok panvice. Pri vytváraní kombinácií si treba dať pozor na veľkosť, pretože ak kupujeme smaltovanú wok panvicu s priemerom 45 cm, musíme ju skombinovať s kotlinou 42 cm. Priemer kotliny by mal byť vždy menší ako vrchný priemer panvice. K wok panviciam od výrobcu Garcima sa ako doplnok predávajú plynové horáky na paellu. Takéto kombinácie setov sú vhodné na záhradku alebo tam, kde je zakázané zakladanie otvoreného ohňa. V tomto prípade je treba použiť plynovú bombu. 

Diskuse