Recept na fazuľovú polievku z kotlíka

Suroviny na prípravu sú udávané bez množstva (každý podľa počtu ľudí)

  • cibuľa
  • mrkva, petržlen, zeler
  • bravčové údené
  • fazuľa
  • klobása
  • soľ, čierne korenie, červená paprika, bobkový list, celé čierne korenie

Postup na prípravu fazuľovice z kotlíka

Na bravčovej masti v kotlíku si osmahneme cibuľu, ale nie až také množstvo ako na guláš. Ešte pokiaľ dusíme cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) a podusíme spolu aj pol hodinu. Potom pridáme červenú papriku a následne údené, zalejeme vodou, pridáme gulášové koreniny (soľ, bobkové listy, čierne korenie celé) a varíme cca 2-3 hodiny. Asi po 1,5hodine pridáme fazuľu, kto chce môže aj klobásu. Na konci niekto zahusťuje zápražkou, u nás ju však netreba. Zeleninka sa nám pekne rozvarí a všetko zahustí. 

Servírovanie v kotlíku

Ak si takúto skvelú fazuľovú polievku chcete poriadne odprezentovať, doporučujeme vám ju podávať v malých kotlíkov na servírovanie, ktoré nájdete v našej ponuke.

Diskuse