Kúpili ste si kotlík na guláš?

Radi Vám poradíme ako sa oňho starať. V našom článku sa dozviete skvelé tipy, čo urobiť pred jeho prvým použitím, niečo málo o uskladnení kotliny a tiež trik o vareškách.

Pre každého z nás samozrejmosťou, že všetok novo zakúpený riad, či už hrniec, panvicu, alebo práve kotlík na guláš pred prvým použitím umývame. Odporúčame bežne dostupný saponát a hubku, nie drátenku, pretože by ste mohli poškriabať povrch.

Náš tip: po umytí kotlíku, pred varením pochúťky je vhodné nechať v ňom prevrieť vodu aspoň 5 minút. Zaručíte si tým kvalitnú chuť pripravovaného pokrmu. Po dovarení Vám odporúčame kotlík štandardne poumývať a odložiť aj s kotlinou na suché a chladné miesto. 

Neoddeliteľnou súčasťou, ktorá patrí ku každému hrncu či kotlíku je naša drevená pomocníčka, všetkým dobre známa varecha. V prípade, že je často používaná, má tendenciu zafarbiť sa alebo dokonca nasiakne arómou z pripravovaného jedla.

Náš tip: Počas varenia nenechávajte varešku v kotlíku či hrnci. Zabránime tým jej zafarbeniu a tiež predídeme tomu, aby vareška do seba nasala chuť z jedla. Tú si potom môžme nechtiac preniesť do ďalšieho pokrmu, hlavne ak sa jedná o staršiu varechu. Problém sa dá jednoducho vyriešiť kúpou novej varechy, no keď o tú vašu obľúbenú nechcete prísť, máme pre Vás jednoduchú radu: raz za čas je vhodné varechy nechať prevariť vo vriacej vode, aspoň čiastočne sa tým zbavíme nežiadúcej vône.

Prajeme Vam dobrú chuť!

www.topkotliky.sk

 

Diskusia